WINKELMEDEWERKER DUAAL
Profiel
De opleiding winkelmedewerker duaal combineert een schoolcomponent en een werkplekcomponent. De combinatie van schoolcomponent met werkplekcomponent omvat minimaal 28 opleidingsuren per week.
In de opleiding winkelmedewerker duaal wordt gekozen voor een overeenkomst alternerende opleiding. Dit betekent dat de wekelijkse invulling moet overeenstemmen met de normale voltijdse wekelijkse arbeidsduur die van toepassing is in de onderneming overeenkomstig de CAO. Meestal is dit gemiddeld 38 opleidingsuren per week, maar dit dient bij opmaak van de overeenkomst op de werkplek nagevraagd te worden.
De opleiding wordt georganiseerd in het eerste en tweede leerjaar van de tweede graad beroepssecundair onderwijs binnen het studiegebied economie en organisatie.
Het standaardtraject voor de opleiding is gebaseerd op de volgende deelkwalificatie of beroepskwalificatie: Beroepskwalificatie winkelmedewerker. In de opleiding leer je producten op een commerciële wijze in de winkel te plaatsen en de kassa te bedienen om zo de commerciële doelstellingen van de organisatie te realiseren.
De opleidingsduur bedraagt in principe 2 jaar, waarvan kan worden afgeweken in functie van de individuele leerweg van een jongere.
In deze opleiding is er een verplichte koppeling met algemene vorming. Alleen dan kan een bewijs van onderwijskwalificatie van niveau 2 binnen het studiedomein worden behaald.
Lessentabel
vak
algemene vorming
Engels
Frans
Maatschappelijke vorming
Natuurwetenschappen
Nederlands
Wiskunde
​
specifiek gedeelte
schoolcomponent
werkplekleren
​
totaal
uren
10
2
1
3
1
3
1
​
27
7
20
​
38
Toelatingsvoorwaarden
Reglementen
Ons schoolreglement en de verschillende deelreglementen kan je lezen op www.campushast.be/reglementen.
Inschrijven
Bel ons op 011 87 13 44.
De voorwaarden om bij de start van de opleiding als regelmatige leerling te worden toegelaten zijn:
-
voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht;
-
voldoen aan de toelatingsvoorwaarden tot het eerste leerjaar van de tweede graad BSO, waarop de opleiding duaal zich situeert;
-
ofwel als zijinstromer* beschikken over een gunstige beslissing van de klassenraad voor de opleiding.
​
*zijinstromer: jongere die het onderwijs al heeft verlaten, al dan niet gekwalificeerd en die zich na een onderbreking opnieuw wil inschrijven voor een duaal structuuronderdeel.